CUM POT EFECTUA UN RETUR?

  • Site-ul SweetGraphics.ro comercializeaza in principal produse personalizate dupa specificatiile clientilor sau la cerere lor, care se incadreaza in exceptiile privind dreptul de retragere prevazute de articolul 16 al OUG. 34/2014 referitoare la contractele la distanta si contractele in afara spatiilor comerciale. Conform art. 16 lit. c din O.G. 34/2014, in cazul in care consumatorul (Cumparatorul) opteaza pentru achizitionarea unor produse personalizate in mod clar, confectionate dupa specificatiile indicate de catre consumator (Cumparator), produsele suferind astfel modificari la cererea Cumparatorului, acesta accepta faptul ca produsele de acest fel nu se returneaza si nu se pot inlocui, fiind exceptate de la dreptul de returnare. 
  • Majoritatea produselor comercializate pe site-ul SweetGraphics.ro intra sub incidenta acestei exceptii, fiind personalizate in mod clar, dupa specificatiile prezentate de consumator (Cumparator). O.G. 34/2014. 
  • Site-ul nostru nu comercializeaza produse cu posibile modele deja imprimate. Produsele de pe site sunt imprimate la cererea clientului.

In cazul produselor nepersonalizate, potivit legislatiei in vigoare, Cumparatorul are dreptul sa notifice în scris, printr-un mail la adresa office@sweetgraphics.ro, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la intrarea in posesia fizica a produsului. In acest sens, se poate folosi un model de formular de retur afisat mai jos.

  • Nume Prenume
  • Numarul comenzii sau numarul de telefon
  • Numele produselor
  • Datele contului bancar unde doriti returnarea banilor (daca este cazul)

Singurele costuri ce revin Cumparatorului sunt cheltuielile legate de returnarea produselor, care se va face la adresa indicata de MM SWEET GRAPHICS AND SOFTWARE SRL dupa aprobarea cererii de retur. Produsele pot fi trimise prin orice mijloc prefarat de dvs. dar cu ramburs 0, sau puteti cere sa va trimitem noi un curier, costul de livrare poate fi diferit de cel afisat pe site, in functie de zona de livrare. Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Returul va fi acceptat daca produsul este in aceeasi stare in care a fost livrat, nepurtat, fara pete, spalate, impregnate cu parfum, fara urme de uzura sau rupturi si este complet, inclusiv cu accesorii. Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva, etc. 

Rambursarea costurilor se va face in termen de cel mult 7 zile de la receptionarea produselor. Cumparatorul suporta costurile de returnare si este responsabil doar in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. 

X